Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul’u keyfine bırakamazdık

Bakan Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı’nın açılış töreninde konuştu.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı’nın açılışına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “İstanbulluların ihtiyaçlarını karşılayan hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım ağı kurana kadar durmayacağız, çalışacağız.” sözünü kullandı.

Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hem İstanbul’da hem de Türkiye’nin dört bir yanında çalışma ve hizmet fırtınası yapmaya devam ettiklerini vurgulayarak, “İstanbul, dünyanın en özgün kentsel raylı sistem projelerini birer birer hayata geçiriyor. İstanbul’u baştan yaratacağız, diğer modern raylı sistem ağlarıyla donatıyoruz.” ifadesini kullandı.

“İstanbul’u keyfine bırakamazdık”

Karaismailoğlu, bugün açılışı yapılan Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı’na ek olarak İstanbul’da 5 ayrı metro hattındaki çalışmaların da hızla devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Kağıthane-Gayrettepe metro hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar-Kirazlı Metro Hattı, Altunizade Çamlıca Metro Hattı, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi. metro hattı hızla devam ediyor.22 Ocak’ta açılışını yaptığımız Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu ve Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosuna bugün 6.2 km’lik Kayaşehir-Başakşehir Metrosunu ekliyoruz.”

İstanbul Ulaşım Ana Planı’na göre İstanbul’un toplam 1100 kilometrelik metroya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) görevini yerine getirmezken biz bakanlık olarak ihtiyaç ve eksiklikleri tamamlıyoruz. Bir metronun sınırını 80 yılda tamamlayacak bir hızla ilerlerken İstanbul’un.Çünkü İstanbul’u kimsenin keyfine bırakamadık.” ifadeleri kullandı.

Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı’nı İBB’den devraldıklarında projenin yüzde 5 seviyesinde olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Mevcut İBB yönetimi, salgın sürecinde çok değerli faydalar sağlayan şehir hastanemizin yol temasını gerçekleştirmedi. En hayati ihtiyacın olduğu pandemi döneminde de vatandaşlarımızın hayatlarının tehlikeye girmesine elbette izin vermedik. sağlık hizmetlerine erişim oldu.Projeyi devraldık ve yol temasını hızla tamamladık.”Bu projeyi bize haber verince biz de hızla bu projeyi devraldık ve üretime hız verdik. Bu projeyi devraldığımızda yüzde 5 seviyesinde olan metro hattımızı bugün İstanbulluların hizmetine hazır hale getirmenin gururunu yaşıyoruz.”

Söz konusu hattın hizmete girmesiyle birlikte kent merkezi ile Kayaşehir Bölgesi ile Çam ve Sakura Şehir Hastanesi arasında hızlı, ekonomik ve güvenli ulaşımı sağladıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Projemiz ayrıca Kayaşehir İstasyonunda bakanlığımız tarafından yeniden yapılan Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro hattı ile entegre olacak. Bu entegrasyon ile Bağcılar, Güngören, Bahçelievler, Başakşehir, Bakırköy ilçelerinin de havalimanına bağlantısını sağlamış oluyoruz. metro ile.”

“Milletimize ne dersek onu yaparız”

Bakan Karaismailoğlu, gerçekleştirdikleri çalışmalarla geleceğin yolunu açtıklarını belirterek, “İstanbulluların ihtiyaçlarına cevap veren, hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturana kadar durmayacağız. İstanbul ve İstanbullular, milletimiz için ne dersek onu yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz.” Yapacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Çalışma ve hizmet şölenlerine devam edeceklerini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye’yi dünyanın önde gelen ekonomileri arasına yükseltecek, milletimizin hak ettiği dev projelerimizi devlet aklıyla planlıyor, inşa ediyor ve dünyanın hizmetine sunuyoruz. Yaptığımız işlerle geleceğin yolunu açar, üretime öncülük ederiz, istihdama öncülük ederiz, refaha, kalkınmaya öncülük ederiz. Türkiye’nin önünü açıyoruz. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyüme stratejimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz ulaşım yatırımlarının meyvelerini her zaman almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sanat ve hizmet şölenlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

habersur.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu