Ekonomi

Bingöl’de yüzde 75 hibe ile 630 bin adet sebze fidanı dağıtıldı.

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kullanılmayan arazilerin aktif kullanımını artırmak ve tüketicilerin sebzeyi daha ucuza tüketmesini sağlamak amacıyla yüzde 75 hibe ile çiftçilere 630 bin adet sebze fidesi dağıttı.

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde “Tarım Arazilerinin Kullandırılmasının Sağlanması Projesi (TAKEP)” ve “Bingöl Küçük Aile İşletmeleri Sebze Üretiyor Projesi” ile çiftçilere yüzde 75 hibeli sertifikalı sebze fidanı dağıtıldı. Domates, biber ve patlıcandan oluşan 630 bin fidan sayesinde 600 dönüm arazi sebze fidanlarıyla buluşacak.

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan ile Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Burhan Bahadır çiftçilerle toplantıya gelerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dr. Burhan Bahadır, dağıtım sonrasında çiftçilerle her zaman iletişim halinde olacaklarını ve en ufak bir sorunda takviye yapacaklarını belirtti. Bahadır, bu hibe ile üretim maliyetlerini düşürmeyi ve atıl kalan arazileri kullanıma açmayı planladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“İlimizde yerinde üretim yapmak, sebze mahsullerinde maliyetleri düşürmek, atıl tarım alanlarımızda sebze mahsulü üretimini yaygınlaştırmak hedefiyle inşallah 630 bin fidanı Bingöl’deki arazilerimizde bir kampanya ile buluşturmuş olacağız. Yüzde 75 hibe Yüzde 75 Tarım ve Orman Bakanlığımız hibe.Bu fidanlar 600 dönüm alana dikilecek.Dağıtılan fidanlar arasında domates,biber ve patlıcan yer alıyor.Sonra çiftçilerimizle tekrar tarlanın içinde olacağız. kendilerine her türlü teknik desteği vermeye devam edeceğiz. Verilen hizmetlerin çiftçilerimize bolluk ve bereket getirmesini diliyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” – BİNGÖL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu