Haber

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: ABD, Tayvan Sorununa Müdahale Etmeyi Durdurmalı

PEKİN, 4 Şubat (Xinhua) — Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD’nin Tayvan sorununa karışmayı ve Tayvan Boğazı’nda gerginliğe yol açabilecek yeni faktörler yaratmayı bırakması gerektiğini söyledi.

Ning, açıklamayı ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Lideri William Burns’ün günlük basın toplantısında yaptığı açıklamaların sorulması üzerine yaptı. Burns, Çinli liderin, Rus ordusunun Ukrayna’daki performansı nedeniyle aklını başına toplamış olma ihtimaline rağmen, Tayvan’a olan tutkusunun hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

“Tayvan, Çin topraklarının ayrılmaz bir parçasıdır. Tayvan meselesi tamamen Çin’in içişleriyle ilgili bir meseledir.” .

Sözcü, Tayvan sorununun çözülmesinin bir Çin sorunu olduğunu ve buna yalnızca Çinlilerin karar vermesi gerektiğini söyledi.

“ABD tarafı, tek Çin unsuruna ve Çin ile ABD arasında imzalanan üç ortak deklarasyona sıkı sıkıya bağlı kalmalı, ABD liderlerinin ‘Tayvan’ın bağımsızlığını’ desteklememe taahhüdüne uymalı, Tayvan ile tüm resmi etkileşimleri ve askeri temasları kesmeli ve Tayvan sorununu ele alın,” dedi Mao. Karışmayı bırakmalı ve Tayvan Boğazı’nda gerginliğe yol açabilecek yeni faktörler yaratmayı bırakmalı” dedi.

soma-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu