Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan ve herkesi heyecanlandıran iPhone 16 Pro iddiasına bir destek daha geldi.

Tanınmış iki Apple uzmanı, birkaç gün ortasında iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max’in önceki modellere göre daha büyük ekranlara sahip olacağını söyledi. Bu tür bir ekran büyümesiyle iPhone 16 Pro Maks , bugüne kadarki tüm iPhone’ların ortasındaki en büyük ekrana sahip olacak. Ve şimdi, Ross GençVe Ming Chi KuoÜçüncü bir kaynak katıldı.

Young gibi, bu sızıntı kaynağı da, iPhone 16 Pro ekran için 6,3 inç ve 16 Pro Max ekran için 6,9 inç sunar . Young, birkaç gün önce Twitter üzerinden ek bir açıklama yapmadan iki iPhone 16 Pro modelinin tam ekran boyutlarından bahsetmişti.

Bu haftanın başlarında Ming-Chi Kuo, Twitter’da Apple’ın kamera tedarikçileri hakkında bir brifing verdi. Analist, her iki iPhone 16 Pro modelinin de gelecek yıl periskop kameralara sahip olacağını söyledi. Kuo, Apple’ın bu amaçla daha küçük olan Pro modelinin boyutunu büyüteceğini söyledi. Bir ekran boyutunu açıklamadı, ancak daha büyük bir ekranın Apple’ın daha küçük Pro modelinin içine bir periskop yakınlaştırma kamerası sığdırmasını sağlayacağını söyledi.

Ancak Apple’ın iPhone’un boyutunu büyütmek için başka nedenleri olabilir. Örneğin, iPhone 16 Pro modellerinde, katı hal düğmelerine sahip olmak için telefonun içinde daha fazla donanıma ihtiyaç duyulacaktır.

Ancak bu boyutlar artık doğrulanmadı ve Apple’ın iPhone 16 tasarım parametrelerini değiştirmek için bolca zamanı var. 2024 iPhone’ların aynı yılın Eylül ayına kadar piyasaya çıkması beklenmiyor.

Unknownz21 adlı üçüncü bir sızıntı kaynağı Young ve Kuo’nun tezlerini Twitter’da destekliyor. Apple’ın büyütülmüş ekran boyutlarına ve periskop lenslere sahip iki iPhone 16 Pro modeli üzerinde çalıştığını söyledi.

Unknownz21, gelecek yılın akıllı telefonlarının ekran boyutlarından 6.3 inç ve 6.9 inç şeklinde bahsediyor.

iPhone 15 Pro modelleri, önceki modellere benzer şekilde 6,1 inç ve 6,7 inç ekran boyutlarına sahip olacak. Genel tasarım değişikliklerine rağmen, bu boyutlar yıllardır standart iPhone Pro boyutları olmuştur.

Yine de iPhone 16 serisinin bitmesine bir yıldan fazla zaman var ve Apple’ın 2024 iPhone modellerinin nihai tasarımına karar vermeden önce farklı fikirleri keşfetmek için bolca zamanı var.

seydikemerhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu