Haber

Şanlıurfa’da deprem anı stüdyo kamerasına yansıdı

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından binlerce konut ve iş yeri enkaza döndü.

Depremin üzerinden 10 gün geçti.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede yürek burkan hikayeler ortaya çıkıyor.

Ayrıca sarsıntının şiddetini kesin olarak gösteren manzaralarda gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Çalışan masanın altına girdi.

Şanlıurfa’da uydu yayıncılığı yapan Teve63 televizyonu da büyük şoktan nasibini aldı. Depremin olduğu sahnede kamera, bilgisayar gibi ekipmanların sarsıntının etkisiyle yere düştüğü görüldü.

Stüdyonun ve yönetmen odasının beşik gibi sallandığı sahnelerin devamında bir televizyon çalışanının ani bir refleksle masanın altına gizlice girerek kendini korumaya çalıştığı görülüyor.

O anlar kayıt altına alındı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde depremin ne kadar şiddetli olduğu ortaya çıktı.

“Televizyon bizi geride bıraktı”

Depremle ilgili açıklama yapan televizyonun genel yayın koordinatörü Abdulkadir Çelikcan şu ifadeleri kullandı:

Tüm Türkiye’ye selamlar. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah bir daha böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın.

Evini kaybeden vatandaşlar için devletin ve hayırseverlerin desteğiyle tüm imkanların seferber edilmesini temenni ediyorum.

Tabi ki Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 büyük 10 şehri salladı. Yüzlerce bina yıkıldı. Binlerce insan hayatını kaybetti. On binlerce kişi yaralandı. Ancak doğal olarak Şanlıurfa da etkilendi.

Şanlıurfa’da biz televizyon olarak bu durumdan etkilendik. Görüntüleri izlediğimizde iddia ettiğimizin çok ötesinde sarsıldığımızı gördük. Kameralar düştü, monitörler düştü, tripodlar düştü, sağırlar yerinden oldu ve stüdyodaki tüm ekipmanlar adeta bir deprem gibi hasar gördü. Biz de gelip neler yapılabileceğini gördük.

Beyin sarsıntısı nedeniyle 4 gün buraya gelemedik. Daha sonra buraya geldiğimizde tüm cihazların boşa gittiğini gördük. Biz bu şoku ne kadar çok yaşadıysak, televizyon da bizden daha çok yaşadı. Deprem anında bir arkadaşımız kendini korumak için masanın altına girerek kendini korumaya çalıştı.

O arkadaşımız bir an korku ve panik yaşadı. Ancak Türkiye’de bu kaygıyı, bu paniği dünyada bir daha kimsenin yaşamamasını istiyoruz.

“İlk başta rüzgar falan sandım”

Televizyonda çalışan yapı görevlisi Mahmut Avcı şunları söyledi:

Deprem olduğu sırada stüdyodaydım. Hafif bir gürültü oldu. İlk başta rüzgar falan sandım. Ondan sonra her şey sallanmaya başladı. Daha fazla dayanamayacağımı gördüm, kendimi masanın altına atarak kendimi korumaya çalıştım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu