Yaşam

Güncel tarif! 6 Eylül MasterChef Topik nasıl yapılır?

Türk mutfağını sevenlerin mutlaka denemesi gereken Topik, aroması ve ağızda dağılan yumuşak kıvamıyla özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki Topik nasıl yapılıyor? Konu nedir? Topik nasıl yapılır, Topik yapılırken nelere dikkat edilmelidir? MasterChef’te Topik, Residence’ta klasik Topik! İşte en keyifli Konu!

KONU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

Hamur için Malzemeler: 2 yemek kaşığı tahin, tuz, 400 gr. haşlanmış nohut, soyulmuş, 6 yemek kaşığı zeytinyağı,

İç Harç Malzemeleri:tuz, karabiber, zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tahin, 2 adet doğranmış soğan, 2 yemek kaşığı esmer şeker, 1 yemek kaşığı çam fıstığı, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 çay kaşığı tarçın,

KONU NASIL YAPILIR?

Öncelikle hamuru hazırlamak için tüm aletleri rondodan geçirin. Daha sonra karışımı buzdolabına koyup dinlenmeye bırakın.

İç harcını hazırlamak için zeytinyağını bir tavaya alın ve soğanları ekleyin. Kontrollü ateşte rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.

Daha sonra şekeri ekleyip kavurun. Tahin dışındaki tüm malzemeleri ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak bir kenara alıp tahini ekleyip karıştırın.

Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük bir parça alın. İki uzatmanın ortasında hafifçe parçalayarak açın.

İç harcını doldurup streç yardımıyla top haline getirin. Streç ambalaja sarıp koruyun. Kalan hamuru bu halde hazırlayıp üzerine zeytinyağı ve tarçın serperek servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu